Sunday, March 6, 2011

Somebody...Help!

The reason why I play safe with batik materials and silk for my baju kurungs, is because.....


...printed cotton materials look suspiciously like curtains! Please tell me these cotton I bought last month DO NOT pass off as C-U-R-T-A-I-N-s! Hyelp!!

12 comments:

zarin said...

kak lili
i pun suka beli cotton but then takut nak hantar jahit coz takut terasa macam pakai kain curtain hikhik
i suka yg paling tepi tu..sweet sgt color dia..
eh, u tanya ada rupa mcm curtain tak? now tk nampak mcm curtain tp mana tau bila u pakai nanti ada owang terkejut tengok curtain berjalan jalan hahaha jgn marah ye kak :D

lemongrass said...

Kak Emily,
definitely doesn't look like any curtain in my house for sure :-D.

Lili said...

Zarin,

Hehehe, kalo dah jadi baju masih nampak macam curtain, then I'll parade around town! :=D

Lili said...

LG,

I take to that, my cotton materials are good alright for bajus! Hmm...IF they're not, hehehe, that gives me the advantage of sneaking into your house and camouflage!

Thanks for checking they don't look like your curtains! Muahahaha =))

somuffins said...

Lili
Just to give you some shivers to the spine, the materials look more like bedsheetslah, ahaks..

Memang ada kain cotton rupa cam kain curtain/bedsheets tapi pada pandangan mata kasar, those materials look very nice. I ada baju kurung cotton tapi I tak sker pakai sebab .......... (nanti I let you know why.. rohsia gitu).

Zaman mak I buat kurung dari Kasa Rubia tak plak nampak cam curtain berjalan. So now, you buatlah baju and sila 'paradekan' diblog nih okay?

Ibu n Abah said...

lili...
no komen...
i pun ada 2 kurung cotton...
anak i ckp mcm curtain...
wooooooo...wooooo....

Lili said...

CS,

Aiyok! Dah ke bedsheets pulak!
Hohoho...takpelah, kita pakai jer nanti kat umah! ;p

Lili said...

Akak,

...curtain pong curtain jer lah! Wahahahaha!!!

pssst..sayang ek, harga cotton ni bukannya murah tapi...hikhikhik! ;)

kak ja said...

Mcmana kalau kita DHW pakat2 JV buat kilang kain cotton? Kita make sure corak n vunganya langsung tak mcm kain curtain maupun bedsheets..

Kak Som kijam tawww.. ada ke plak dia kata mcm bedsheets?

Lili said...

Ja

Hahahahaa))) Bak kata Fa (kat status dia tadi): Verangan tak kena bayor!!
DHW kalo JV buat kilang, takut taukeh lari ler...apa tak nya mesti kita2 gak yang pakai sendiri...

Ja...you jangan maraaa kak som.. psst, kak som tu bukan tau bedsheets kita semua design geometric mana de vunga-vunga chenta! ngeh18X!

somuffins said...

Ngeheheh...

Ja, you sengaja meRONSONkan diwi kat Lili ehh?? Penat jer I tulis 'ahaks' kat atas tu taw..

Lili, I datang dari era bedsheets brand Cannon. Manjang jer pattern bebunga tapikan tapi I bukan pun ada banyak, ada 2 jer, hehe. Satu I beli, 1 hadiah kawin.

Psst.. like me, you oso dono mine is non floral, kaanz??

Lili said...

CS,

Lepas ni kita buka topic bedsheets vunga2 vs bedsheets non-floral, boleh? huahuahua)))

p/s I suka bedsheets plain gitu, or yang design cerah2... ;)