Tuesday, February 8, 2011

When Ayah Andak Sings....

Remember my posting on this?

At my nephew's wedding recently, my uncle, that dear Ayah Andak Wan Salman, belted a song as requested by my mother.
It came as quite a surprise for us as we all know he usually turn down  requests to sing in public. Perhaps, this was strictly family affair...hehe...after most guests had left! And how he made fun of my mom that day...it was hilarious!

Happy listening to "Widuri Cari Makan"!

video

Video courtesy of my niece, Wan Kadija ... terima kasih daun keladi. ;)

  Pic: Wan Kadija with one of her aunts, partly cropped! hehe :))

16 comments:

noir said...

one of my favourite songs by Willem Tutupoly Bobby. who's that looker on the right?

Sizuka said...

k.lili! u're fair and lovely.. hehe.. eh! bb cream dah dapat ke? dah cuba? :)

somuffins said...

Lili

Comelnya Wan Kadija punya aunty tu ek? I am sure you are as pwetty as that lady in black tudung, auwww...

Lili said...

Noir,

Wow, you really know your favourite song and the singer so well! I only know Bob Tutupoly is his name...hehe

Er, which looker on the right?

Lili said...

Shidah dear,

Did I say that it was me in the pic? Hehehehe)))

BTW, I have not received the bb cream sample. How come? The snail mail is aptly named! =))

Lili said...

CS...

You no play play ar! Check the abaya and tudung in our klabhaus photo...
Auuwwwww auuummmm!!!!

pakmat said...

..hmm he has not lost too much of his voice..ayam tuo duk nyanyi..is typically wan salman..that spontaneous humour..somehow reminds me of him singing kecik kecik lembu jaga at a place called bunga raya in kb..and pakmat standing astride his keyboard enjoying it all..salam to him..and to you..with that horn rim spectacles..:)

Lili said...

Pakmat,

I'm ROTFLOL!! Kecik-kecik lembu? Never heard of that song before. He used to sing in jest a song called "Jamah Jenab dot. dot. besar" but changed it to "Jamah (a name of his late aunt) dot.dot. tak da"! Boy, did he get a whacking by the old lady! :))


Insyaallah, I'll convey your salam. Hmm...that easy eh, to spot me? Waalaikumussalam... ;)

Lili said...

Oh yes, I remember now!

Kecik kecik lembu jaga
Sudah besar bank jaga....!!!
hehe..

Mama said...

Salam Lili

KZ sokong CS... aunti Wan Kadija tu very very the sweet one walaupun hanya nampak sebelah!!!

Lili said...

Salam KZ

Eh, eh...sape ek, auntie Wan Kadija tu? =)) Nanti I introduce dia kat KZ, ye...

kak ja said...

Wan Kadija comey, mak menakan dia pun comey.. Tp nak tanya skit, mak menakan dia tu dah berpunya ke blom? Bukannya apa, I ada anak bujang trang tang tang.. kot2lah mak menakan dia tu sudi jadi menantu I pun bagoih gak.. I mmg suka menantu yg main semunyik2 muka separuh mcm tu.. aaauuuwwwww!!

Lili said...

Cik Ja laling,

Awat yang mereseq mak menakan Wan Kadija tu? Risik2 ler Kadija! Dia comey, pandai masak macam mak menakan lagi sorang dia tu..er...apa ka nama dia...hah, Ateh!

Mak menakan dia tu main sorok-sorok muka sebab tak nak ada girlfren-girlfren mana-mana lelaki yg berasa threaten dgn pompuan2 kertu yang seksa! Wahahaha18X!!!

Ibu n Abah said...

lili,
bukan susah sangat nak tgk muka penuh mak sedara khadijah..
ambil cermin letak sebelah..
aha... dapat muka dua-dua belah..
unlesslah..
yang sebelah tu tak cukup satu mata...
hehehehehe... melawak lili..
jangan angat ati yer...!!!!

Ibu n Abah said...

Ja..
kalau u nak berbesen dengan lili..
u pinangkan jer wan khadijah untuk anak terona u...tiap2 hari u boleh jumpa lili dan tengok muka dia lagi sebelah... dan dia akan bawak u pergi mikasa sale... bertambah koleksi pinggan mangkuk u nanti..

Lili said...

Akak,

LMLU ahaks!

Cermin pong retak seribu kalo dapat tangkap muka yg sebelah tu! Huahuahua18X!

Kalau Ja dapat Kadija tu, bukan I or dua orang lagi mak sedara Kadija yang dia akan jumpa hari2...tapi mak Kadija (yg ada dalam video tu yang lalu masa mu uncle tengah nyanyi part mula2 tu...cer check) yang Ja selalu jumpa nanti!! Ngeh18X! ;)