Monday, February 7, 2011

Mabuk?

Eh, eh...rasa macam lama bebenor tak menulis. Nak start macam mane pong dah tak reti. Tadi ni terfikir, I ni tulis dalam bahase apa actually? Melayu ke engrish english? Tapi tak kisah ler....asal dah mula tulis ni nanti datang ler idea. 

Oh yes, I dah balik... cakap kuat-kuat a la Man Laksa tu... har har har saya dah balik tapi saya tak mabuk tau. Mabuk jalan ada sikit-sikit. Mabuk makan ya amat terlebih! Hehehe! Mabuk kepayang dah kurang...oops...takde langsung! Mabuk buah kurma menjadi-jadi sejak jenguk butik kurma B*teel kat B*ngsar hari tu...



that's my brother paying for his purchases that day...
I tau ngap aje... 


And oh, it is so like me to digress... so let's get back to my mabuk stuffs!

Sampai aje semalam dari Ipoh, I think mabuk baru dah bermula. Mabuk TIDUR. Pantang aje jumpa tempat duduk boleh lepak 'sat saja' - kata orang Penang, I pong zzzzzzzzzzzzzzzz. Adeh, nyamannye rumah sendiri. Masa kat rumah ler baru sedar betapa penatnya badan ni. Malam semalam lepas Isyak terus terlelap atas sejadah...something yang I seldom do. Sampai kena 'kutip' dengan hubby macam tea-towel jer...hikhikhik...

Monday morning yang sepatutnya di isi dengan kelas al-Quran tadi I 'tuang' sebab nak sambung tidur. Breakfast pagi ni tersangat simple sebab I nak tidur. Sambil lipat kain baju kat sofa...I curi-curi tidur.  Pendek kata, (apsal pendek sorang jer yang boleh berkata-kata? Jadi, kami yang panjang-panjang ni tak dibenarkan berkata? *musykil) adeh...selingan daa...pendek kata, sari dua ni mabuk tidur jer.


Jadinya, nak tulis hari ni dah terbantut sebab I nak tidur. Biar muka I sembab sikit. Lagi pong I dah tak kisah...hehe...sebab mabuk makan minggu lepas kat KL-K*jang-SK-Ipoh have turned me into a huge dumpling. Lili tak kisah...sekali sekala biar dia montel sikit. Tapi serious you all, I dah tombam!
Later later ler citer pasal sessi melantak makang makang I... hohohoho!


I say man, dah dekat Asar....tak boleh dah nak lena balik....so, bye for now!

8 comments:

Sizuka said...

K.Lili!!

jelesnya tengok k.lili cuti2 msia. I didnt go anywhere during the CNY break coz we cant afford to stop exercising.

in a way, I'm kindda glad that we didnt go back to terengganu (which is so not like us) coz my sister stuck atas karak highway for almost 2 hours on saturday. Pastu a friend pulak semalam, stuck atas karak for more than 4 hours!! phew!! big relief!

jelesnya dengar u can sleep, sleep and sleep. I wanna sleep too.. I've been running around like crazy for the past few days coz hubby demam.. eh! ni comment ke entry ye? hahahha.. sorry k.lili.. i miss u a lot! :D

Ibu n Abah said...

oooooo lili...
u dah tombam,,,
join the klub...

Lili said...

Shidah,

I love it when someone leaves a long comment like this esp someone like you!...hehe!

k.Lili turun KL pong pasal wedding kalo tak, hmm...memerap kat Ipoh or umah sendiri. Tapi we all yg dari north kalo turun naik hi-way tu, memang tak pernah stuck..itu yg best about living in this part of the country. :))

Actually, my sleeping pattern has gone hay-wire a bit. Hehe.. but still tido2 ayam waktu siang sebab kepala dok ingat kerje umah saje.
Tidur malam jugak yang bagus! ;)

Lili said...

Akak,

Yes...I kan dah joined klabhaus kita!

LMLU...hehe!

somuffins said...

Lili
Daku kemvali untuk mengimeng *wink*

Dah bayar hutang tidor lum? Kalau you bizi, I boleh 'surrogatekan' tidor you tuu, hehe.

Kat Bateel ada jual segala jenis manisan orang Arab eh? Ada jual Figs tak?

Lili said...

CS

Hehe...dah cukup rasanya tidur ni! I akan kemvali melawan mata. Ni terasa nak boom boom tapi nak online gak!

Yes, ada macam2 manisan termasuk macaroons. I took some photo of the macaroons only to be sulked by my daughter sebab tak beli! Chocolates dia pong nampak devilicious (pinjam Noir's word!) hehe... Figs I tak pasti sebab asyik tengok kurma. Sedap giler! :)

somuffins said...

Lili

Which one now? MacarOOns or macarOns? Diorang berdua nih sama emak lain bapak kekdahnya.

Lili said...

CS

I consulted Mr Wiki...hehe...
Macaron - is French!

So, let's stick with macaroons for now, for us, the English speakers! Har Har Har!