Friday, August 5, 2011

Edisi Tis Tis Tis! ;D

Heheheh...iye ke, tis tis tis drooling men-drooling ni! Anyway, layan ajelah foto my iftar ni ... Jom...

 Ayam masak merah...

 Sayur campur A sampai Z...hikhikhik

 2nd day yang tak sempat masak sebab keluar dengan hubby selepas Zohor membawak ke Asar...
so, sempat masak bubur lambuk saje. Orang Perak sebut kanji...hehehehe 
(pehal ketawa sakan ni pung tak tau ler...!)
 ...dah mekap...

Hari ketiga yang sungguh tak beshh...sebab asam pedas I tak cukup PEDAS...
Tak kick ler kiri ke kanan...tapiken ken, air tangan cik lili....hihihi maintain ehem...
malas nak citer...nanti jadi riak...hehehe (laaa...tawa lagi)

 Yes!!! This is my kind of REAL FOOD! yeeharr...I love rock and roll 
er...I mean, I love noodles! :D  
By the way, this is for iftar yesterday - day 4 already?
 This time around, I buat sup koay teow style 'Melayu' ke...Jawa tu..
ada begedil lagik... Tapi ada unsur-unsur kemalasan disini...
Hah hambik...sekali potong ayam kecik2...malas nak shred shred laaa...
*eee...manje bluekkk!*

On Ramadhan eve, I made our 'compulsory' dish for sahur.... 
Tu dia...step by step some more...hehehe



Rendang dinding...

Selamat Berpuasa, uols! <3

15 comments:

Ibu n Abah said...

oiiiiiiiiiiiiiitttttttttttttttt...
puasa ler...
- mcm puasa pung...
saja jelezzzzzzzzz.........

Cat-from-Sydney said...

Aunty Lili,
I'm going to declare you the most cruel blogger on earth!!!! Tak patut! Semalam Mama makan murtabak sahaja for iftar....lepas tu dia sakit perut. Kesian Mama kita tau. Sahur? Instant mushroom soup with bread. Cian dia.... purrrr *giggles*

iraq2malaysia said...

Tadi kak Lili nak sepinggan bamia kan?Ni saya punya turn,nak ayam masak merah sepinggan,nak kuay teow sup semangkok,boleh?
Sungguh tak aci tayang menu di siang hari pada bulan mulia ni tau!
Heheh

Sizuka said...

huwaaaaaaaaaaaa.. nangis la mcm ni. ada ke patut goda orang dengan food yg sedap2. boleh tak masak kurang sedap sikit? especially the noodle tu.. rasa nak je terbang rumah k.lili sekarang jugak! so unfair :(

somuffins said...

Awat semua orang nak marah2 kat you Lili? Baru 3-4 makanan aje yg you tunjuk..belum 18 jenis lagi, ken? *tapikan tapi, you mmg tak acilaa*

kak ja said...

Kak Som, dgn I dia lagggiii kejis taww.. pg tadi kami ngobrol, dia dah buat I tis tis tis.. Ni dia siap tunjuk gambaq.. I nak lap kat mana nih? curtain2 I dah bersih suci murni for raya..

Lili said...

HAHAHAHAHAHA))) You guys are aweSOme!
Love you all, you know...sebab buat I ketawa lagi...haduh!

Akak,

Ehem...puasa ker? EkceliLi, I tak tayang semua ni...hehehe

Lili said...

Nicole darling,
I'm trying to be wicked when it comes to food...hehehehe!
Syian ek your mama...kat sini murtabak sedap-sedap dan dijamin bersih sebab PaRam kat Seberang Jaya ada penguatkuasa from the Majlis buat check tau.
Hope your mama dah ok and tell her, pls masak sendiri...hikhikhik

Oh, also tell your mama, Aunty Lili malu ahh nak kasi phone number, hehehe... Nantilah, insyaAllah! ;)

Lili said...

Mira,

Memang tak aci sebab nyonya! hikhikhik!
Tapikan kalo nak k/teow sup tu, bukan setakat semangkuk...dengan mangkuk2 Mikasa sekali I kasi!

Lili said...

Shidah,

Hahahaha...well...look who's drooling! Haishh, ni edisi balas tayang to your lovely butter prawns, bawal goreng pedas and what-not!
Meh kita cari tapak perumahan baru duduk sebelah-menyebelah....hikhik
<3

Lili said...

Kander Som,

Statement gitu! I loke...but memang tak ACI sebab I ni kan ke emily? hehehe

Lili said...

Ja liling,

Jangan duk me-ronson kak Som tau.. awat you tak habaq you buat udang tempura?!

Psst..tak cukup curtain, kain pelikat TK pung boleh ken? hehe

Uncle said...

Salam.
Baru menjengok ke sini....errr, are all these at one go? You kiddin' me!!!

Lili said...

Kak Som...ehem..pahem pahem ler.. I loike dah jadi I loke...eee...wateva!

Lili said...

Salam Uncle,

Of course not in one go lah...hehe!
Ni empat hari punya menu.

Thanks for dropping by.