Monday, January 3, 2011

Entry Mengade...

Morning!

Saje jer nak start ada posting baru for January 2011 ni.

Pagi-pagi lagi dah start bersilat, pong pang pong pang...macam ler ada anak lapan nak ke sekolah ni. Padahal, Mysarah releks je buat bekfes seniri, pastu siap tolong warm-upkan engine kereta. Dah kiss-kiss hug-hug, dia babai dan pergi tinggal mummy dia sorang-sorang. Macam tak bese...

Actually, I dah tulis berkajang-kajang posting baru semalam. Cerita hal-hal di Ipoh masa balik weekend sempena New Year ni. Tapikan, bila I baca balik....gelak sensorang...baca, gelak, baca, gelak... I knew something is not right. Bukan I ye yang 'not right' tu. From my past experience, kalau kita tulis something yang kita rasa kelako, kita gelak reading our own posting, fat chance that would be the worst posting ever. E V E R. So, I'll let it sit in the draft for now, or foreverlah. 

Pagi ni, I dah plan tau, nak buat apa dulu. Definitely, not this posting. Not even pegang laptop is in my agenda this morning. I dah pasang niat (tak nak guna azam) nak bereskan kain baju yang bawak balik dari Ipoh semalam. Tapikan, bila on aje mesin pagi ni, instead of filling up the tub, the water kept draining out. How now? Salah I ke kalau I bertukar arah mengadap laptop? Hubby kata, nanti dia tengok...sekarang nak tidur sekejap. Oh ye, lupa habaq, hubby cuti lagi. Lepas hantar apple of his eyes tu ke sekolah, dia booomm balik. So, I masih ada harapan buat-buat sibuk just before he wakes up karang. 

Dah....I tak boleh terus tulis lagi. Bukan sebab apa pun. Not that the idea tetiba hanging. Tapikan, I tak biasa tulis begini. I selalu tulis macam I cakap. Dan, kalau siapa-siapa perasan, what is missing from my usual write-ups, sila teka. Kalau siapa-siapa among the bloggers lah, yang pernah telefon I....dan pernah dengar cara I cakap, tentu tau apa yang lainnya....


Till then...

4 comments:

somuffins said...

Lili
I pun nak buat entry mengaderlah (tapi tak ke selalu I buat cenggitu? har3).

Re: your last para.
Hmmm.. well.. belum perasan lagi cos kita bercakap sesaat dua aje.

Lili said...

CS,

Entry ngade-ngade ni, "Untuk kita-kita aje"! :))

There, there....the clue suddenly appears! h_h_h_

somuffins said...

lili

hahaha? hehehe? hihihi? hohoho?

Lili said...

CS,

Bijak, bijak...ibu-ibu Dumex semuanya! hehehehe!

Actuallly, yg 'hehe' tu pong satu...yang hilang exclamation marks pun ye jugak!