Monday, January 24, 2011

Entry Malas Malasan...

Malas sebenarnya nak menulis ni... Bukan ada apa pong nak cerita. Kalau ada pong, hehe...hanyalah cerita sessi menyoping (if there is ever such a word!)!!

Pagi -pagi Jumaat dah berlarak ke Mik*sa sale tu. Punyalah confident ingatkan kami yang paling awal. Rupa-rupanya dah berderet kereta sepanjang jalan masuk ke kilang Mik*sa ni! Tapi as always, pergi dengan Kak T, nampak aje kereta dia, cepat-cepat pak and mak guard tu buka gate. Kekdahnya, dapatlah kami park kat dalam! I salute ler dengan Kak T ni! ;=D

This time around takde ler buying for myself tapi beli-beli pinggan mangkuk untuk buat present for the upcoming weddings masa tahun baru Cina nanti. Tapi itulah, nama lagi sale....bila yang ini ada, yang itu pulak takde... Dapat yang elok takde pulak dapat 'buy two free one'! Bila ada yang berkenan, cuma ada dinner plates saja...alahai... Tapikan, yang paling best bila tengok barang-barang B*lla. Ini kiranya local version betul! Dah ler gradenya very distasteful, tapi disebabkan harganye murah giler-giler, tak nampak dah chokia chokia sangat! Kat sini you don't have to be careful at all. There is no such thing as "Nice to see, Lovely to hold...Once broken, considered sold" ...kat sini, it is.."once broken...we break some more"!!! Muahahahaha))) Macam takde makne jer....

Barang-barang B*lla bawah canopy tu memang banyak tapi nak membelinya ...azab! I just stood outside the tent and scrutinised the frenzied crowd. I was deep in my thoughts when a 'mat salleh' came to join my reverie...just like me, he shook his head a few times watching the chaos at the two narrow counters. I was not ready to meander about the maddening crowd and grab whatever that caught my sight and came my way. But I was ready for one thing - regret it big time later when I'd see those exquisite, hundreds over items at Shima $'s house come Monday!

Betul pong pun....this morning selepas kelas mengaji...berebut kami selongkar lemari Shima! "ooohs, aahhhs" ler memasing! She really made good use of the three-day sale. Sebenarnya, bukan I minat sangat pong dengan barang-barang tu...tapikan tapi geram dengan harganya. Masakan tidak if prices starts at as low as RM2? Moreover, my friend Shima ni very creative, she bought a dozen of cute creamers for a steal...mixed and matched them with dainty saucers of a different design and can be passed off as teacups! 
 Ha ha ha, teacups with pouts!  Tapi I loike!


As for my friends and me, these are our 'bundles of joy' that day!:


Penuh kereta 'mak sedih', wa cakap lu!


Tata! 

6 comments:

Sizuka said...

Oh my! k.Lili!!! That's a LOT of mikasa yg diborong! jeles... huwaaa...

Lili said...

Shidah,

Hohoho, not as a LOT of Corelle you borong overseas! ;)

somuffins said...

There she goes again ...

Oii Lili
Tak habis lagi ka?? *sambil gigit2 kuku*

Lili said...

Here I am biting my nails! Hehehe

CS oii,

Dah habis dah....I pergi sekali jer first day sale. Malas nak meredah negeri jelapang padi tu (walaupong dekat!) :D

noir said...

hai, entry malasan this long? kalo rajin camne ek? women dan shopping tak dapat dipisahkan, my missus included :}

Lili said...

Noir,

I thought so too! hehehe...malas in the sense here, malas nak karang yang kaw kaw gitu! I've lots to write but malas nak go into details, actually.

Hehe, what are men with no wives to HELP spend their money! ;))