Wednesday, October 19, 2011

Not So Wordless Wednesday: MISTY

Mist blanketed our morning as I see hubby at the door. So, what is best to do than 'torturing' myself driving in the morning rush just to capture some misty moments...and it is already half-past seven...



 One hand on the wheel and another, well....shaky one holding the camera!

 ...and when I get to my favourite spot...
the island IS GONE! 

21 comments:

Sizuka said...

k.lili,

such tranquility on tuesday morning. how i wish i can join u..

Cat-from-Sydney said...

Aunty Lili,
Itu bukan MIST. Itu JEREBU. har har har *evil laughs*

Lili said...

Shidah,

It was this morning...a Wednesday, hehehe! And it was really peaceful indeed.. Yes, I wish you were here in this humble surroundings of mine. Nothing fancy, but it's fine by me! ;)

Lili said...

Angelina,

Haipp..babab kang! The hazy days in Penang is over..now we have lots of rain in the evenings. What a cool respite and what a tranquil sight everywhere! Kucing pun tak nampak roaming in this weather...hahahaha!

somuffins said...

Lili
Panjang umur pokok2 kelapa tu ek? Kurus meninggi aje dia. Mesti dah tak berbuah lagi.

Jalanraya yang you lalu tu memang tenang sokmor eh? Ada orang hon2 n pon2 tak?

Lili said...

Kak Som,

Jalanraya nak ke utara memang lengang, but the one opposite, yang yang I lalu, sangat sibuk...Gambar ni I dapat amik sebab dua tiga tempat tengah lampu merah...so, nampak macam lengang!

Kat Penang ni pelik...bila kita hon pon pon pon...depa jegil biji mata! Awat Abang Kasim pon pon pon depa tak marah! Hahahaha))

Woit, you're so detail..sampai pokok kelaFA kurus tinggi melayut tu pung you nampak! Memang this place sangat lama...and that picture with pokok kelapa tu, is the old mess of the Royal Aust Air Force. Adalah a handful of mat sallehs yg masih tinggal. Tak encem pun... hikhikhik

Oldstock said...

Uish.... bahaya tu amik gambo sambil driving. Jgn buat lagi camni tau. Stop keta kat tepi, turunkan tingkap, pastu baru la shoot. Takyah keluar keta pun :-)

Oh btw, I like the sunset pic in the previous post. How come you and like like sunsets huh?

zarin said...

kak lili
tadi pagi ke ni? wow! rajinnya u! wow! cantiknya your feveret spot tu! wow lagi!

Lili said...

Oldstock,

Hahaha, ketawa baca ni! Ok, next time no more tangkap gambo while driving. Actually, bila dah laju bawa keter, dah overtake dua tiga keter yg slow ya amat, tu yang jadi malas nak berhenti takut kereta2 yg I dah potong tu, potong I balik!

Oh, that sunset photo..I have never imagine I could capture the moment because I seldom get out of the house after 5pm!
I guess, we are kembar ketam yang suka sunsets hehehe!

Lili said...

Zarin,

Tetibe je rasa nak keluar awal this morning sebab rasa macam duduk atas kayangan 2 minit, ekekekeke!

WOW, banyak kali you ber'wow', babe.. reminds me of Husin Lepoyang dalam Tiga Abdul! WOW! ;D

kak ja said...

kalau sambil duduk2 kat peberet spot u tu, sambil nyanyi lagu Venci Tapi Windu pun, mcm thethuwai sangat, keennn??

Ibu n Abah said...

lili...
u ada geng dengan i...
bila kita dah potong dua tiga keter, kita macam allergic kalau depa dapat potong kita balik, kan?..kan?
lepas tu... masa driving, hp memang dah sedai kat sisi, kot-kotlah nak snap apa-apa yang menarik...
Gip mi Pai...

Ibu n Abah said...

Ehem..ehem buat Ja pula...
Lili memang dah sangat benci.. dah takder windu-windu pung...
Kan Lili?????

kak ja said...

Akak, Lili benci owang lain, dia windu owang lain!!

Uolls ni keennn, kenalah fhm.. kalau kita putun kete tu then dia putun kita balik, itu maknanya kita comey.. Dia nak tengok kita skali lagi!!

Lili said...

Ja,

Eh, I mane main nyanyi lagu indon.. I nyanyi lagu omputih aje, macam lagu Baa Baa Black Sheep..er...kalo kat port baek punya tu..harus Baa Baa Black Ship! ngeh18x!

Lili said...

Akak,

Hah, sambut my PAI! Mile high lagik!! Hahahaha=))!
I memang pantang tengok orang drive slow slow walhal depan dia kosong jer sampai keter lain boleh potong dia kiri kanan!

Lili said...

Akak n Ja: Uol manyak noti ek! Nanti Kak Som dgn Fa babab uol kat 'u-know-where'! :D

Hukhukhuk *tersedak ler pulok*
I tak pernah benci sape-sape tau :'(
"I nak sampai ke garisan penamat without stumbling at the last lap" InsyaAllah. :)

Ja,

Haiyoyo...ini macam boleh fening satu alam cyber!

Noir said...

every time you post pictures cam ni i jadi pleasantly depressed :} nampak sangat i'm in deprivation of some quiet and peaceful surrounding.

Lili said...

..but you travel extensively! Haha))
I'd imagine myself in places I've never been (esp over at Naz's blog!) and savour the moment even if it means in my day-dreaming! That way, I'm pleasantly pleased.
Give that a try, Noir...

Uncle Lee said...

Hi Lili, you're a good photographer as well a creative one....and some if the best photographs in the world are of misty mornings, cloudy days....
A good photographer seeing things others don't.
People take pictures, but you create photos....that tell more tan 2 pages.
Have fun, and keep well.
Lee.

Lili said...

Hi Lee!

Hahaha! I'm not a good photographer! I click happily at anything and anywhere without minding for details!
These pictures are amateurishly taken..but I'm okay with it!
Thanks for your kind words, anyway. ;)

You keep well, yourself. :D