Sunday, August 29, 2010

Salam Dunia...

 Salam everyone...  :)
A beautiful song for your easy listening...
I love this singer SONG so much and I think it is the best Hari Raya song of all! (bias, bias...)





SALAM DUNIA - M. NASIR
Suara tangis yang kau dengar
Memecah hari kudus ini
Adalah aku
Mengenang Pemilikmu

Kita pohon kemenangan
Meroboh kota keakuan
Ini saatnya
Yang kunanti-nanti

Mereka yang dilanda derita
Redhalah harimu kan tiba
Cahaya kekasih yang benar
Menghapus segala api kemarahan

Salam dunia
Salam semua
Salam Hari Raya
Bersinar akhirnya
Salam dunia
Salam semua
Salam Hari Raya
Bersinar akhirnya

Inilah hari kita
Tiada lagi rasa ketakutan

Mereka yang dilanda derita
Redhalah harimu kan tiba
Cahaya kekasih yang benar
Menghapus segala api kemarahan

Inilah hari kita
Tiada lagi rasa ketakutan

Inilah hari kita oh...

Salam dunia
Salam semua
Salam Hari Raya
Bersinar akhirnya
Salam dunia
Salam semua
Salam Hari Raya
Bersinar akhirnya

13 comments:

Ibu n Abah said...

Lili...
i pun suka jugak lagu ni... cumanya dalam banyak2 tu.. tak teringat lansung....(kena mengena tak???)

Ibu n Abah said...

LIli...
pohon share yer....
memang syahdu lah lagu ni....
suaranya... hmmm... mau jadi sabariah i pagi2 ni....

somuffins said...

Amboi2 kawan kita tu, dari Rahmah nak tukar jadi Sabariah ehh???

Kena mintak ijin dari Lili, Mama n CikSom dulu (yalaah, kita bertiga kan ketam?)

Lili
Lagu nih best jugak tapi I lbh 200gm suka lagu '1 hari dihari raya' (cam tu lbh kurang).

Uncle Lee said...

Hi Lili, nice song....love the guitar sounds.
Selamat berpuasa and have a happy hari Merdeka, Lee.

Sizuka said...

k.lili, i love his songs too!! :D

lili said...

Mah...

Suka boleh, jadi Sabariah pun boleh...asal jangan nak cari M.Nasir sudahlah! I jeles taw! hihik!

lili said...

CS,

Betul tu...kita seangkatan ketam dengan penyanyi ni! Kalau Rahmah dah bertukar Sabariah...ehem ehem dia kena jadi Dr Ismadi, kan!

"Suatu Hari Di Hari Raya" tu tak payah cakaplah, memang lebih dari 'sukacupcakes'!!! :-D

lili said...

Hi Lee,

Thanks for the wishes...

lili said...

Shidah,

M. Nasir's songs are 'hauntingly' beautiful! Hehe!

Mama said...

Salam Lili

Emmnaser tu boypren I.. mestilah best... he he... mama perasan..

Sabariah... kuatkan radio tu....

lili said...

Salam KZ,

Emmm...ni tak boleh jadi n nih! Hehe!

Sabariah bukan saja kuatkan radio, malah dia peluk radio! Wakaka!!!

Sizuka said...

k.lili! nak wish selamat hari raya. esok i'm going back to trg. takut tak sempat nak wish nanti. take care! kalau balik kg, have a safe journey :D

lili said...

Salam Lebaran Shidah,

Kak Lili pun nak ucap yg sama. Selamat Hari Raya AidilFitri!
Thank you so much for being another friend of mine in this cyber world...

Terima kasih atas ucapan and take care too.

Kak Lili balik esok jugak. Ni tengah masak rendang pedas utk bawak balik ke family esok, insyaallah. :)

Have a safe journey too!