Wednesday, May 5, 2010

Lunch, anyone?

When it's hot and bothered...

.... a bowl of koayteow t'ng, is simply refreshing...

Jemput makan!

7 comments:

Ibu n Abah said...

salam lili...
dulu2 saya suka mee hoon sup.. tapi bila dah kena 'catu' air.. tak makan lagi soup2.. sebab itu dikira air juga...
lili,
nanti bg email address sebab saya dah privatekan blog...

lili said...

Salam Mah...

Saya kan anything 'bertali', hihi... i.e. noodles, pasta, memang minat sangat. Nak nak pulak sekarang ni, cuaca panas lagi, berselera sikit bila makan k/teow sup ni. Hmm...janji, sambil kicapnya pedas!

Yalah Mah...terkejut saya tadi jengah rumah Mah dgn Ja dah private.
Email saya: wan_heta@yahoo.com

somuffins said...

lili, I pun suka anything bertali except tali kasut dan tali gitar, har3.

Bila makan k.tiau during lunch, time dinner nanti you makan makanan yg sama or masak yg baru?

lili said...

CS... tali gitar kalau boleh masak tentu halus noodles kita, kan!

Wow, soklan cepumas tu! For dinner I masak baru. Malam ni ada kari kepala ikan and sayur sawi. Tapi I tak makan ler nasi, ratah2 jer. Bukan takut gemuk - gemuk takut kat I! Muahahaa! Eh, gurau jer tu...

Oldstock said...

Hmmm... beli ke masak sendiri ni, hehehe...

lili said...

Kenapa? Tak Pecaya? Hihi!

Nak recipe ke? ;-D

Mestila masak sendiri. Kat tempat I ni, mana ada jual K/teow th'ng halal. Dengar pun derang tak pernah. But there is one stall in Tanjung Tokong, I heard it is the best in town - Sifu Omar's hokkien mee and k/teow th'ng.

Ibu n Abah said...

salam lili,
ada perubahan pula...
saya pindah umah yg baru.. bukan berpagar letrik segala..
harap teruskan singgah
http://akakjua.blogspot.com