Saturday, April 9, 2011

No More No More Less 2

Dah ler malas nak menulis, memasak pong takes its toll too...

Macaroni goreng pedas...

kasi close-up sikit


yesterday's lunch...been having kerabu mangga
for two days in a row now...
itu aje yang selera!
Got the recipe from my favourite Thai restaurant 
.
.
.

Have a nice weekend! <):)

17 comments:

Sizuka said...

argh! sedapnya!! love both the mac goreng and kerabu mangga! meleleh air liur. dah la jap lagi nak gi gym, lari.

Lili said...

Shidah,

Dah dapat magga muda baik punya, haruslah buat kerabu. Sedap weh..

MyC loves anything mac. Last month buatkan dia mac n cheese. So balance mac ada lagi, I buat fusion pulak. Yum!!

Shidah...oh, those biceps...berdebor I! wakakaka)))

somuffins said...

Lili

Orang malas tak buat kerabu mangga taw. Orang tu akan kongkang aje mangga tu cam cik Nyet, hehe.

Psst.. those biceps, auwww.. *terus klik X dari blog itew*

Ibu n Abah said...

kak som..
u kongkang mangga cenggitu???...
i lagi sopang... suka guna pisau tajam.. kupas kulit dulu dan potong ikut size yang sesuai masuk mulut...
hihihihihi........

Lili said...

CS

Oklah, it was being malas to makan proper meals! Dapat kerabu mangga rasa kenyyyyaaannnngggg sesangat!

*hikhik..khan khan...I was like: Untungnye Shidahhhhh! auwww auwwww))

Lili said...

Uiks, Akak, masa bila muncul ni?! :)

psst...kalo mangga masak boleh ler makan terus..er..kongkang, I sebut kokak!! wakakaa))

Oldstock said...

Amboi... kerabu mangga two days in a row. Macam orang mengidam je...

Lili said...

Oldstock,

Hehe...macam orang mengidam jer tapi tak de apa-apa! Kalo gitu I rasa my hubby kot yang mengidam ni ;)

Nurie said...

demam demam ni, kalau dapat kerabu mangga memang best giler! Lili post la kat sini sepinggan!

Lili said...

Salam Nur,

I just read your post. Dah sihat, I hope? Memang best makan ini kerabu bila mulut rasa payau masa demam.. hehe! :)

Uncle Lee said...

Hi Lili, first time I see this being made this way. Looks delicious.
You are very creative.
I sure love your krabu mangga. I can't remember when the last time I ate it, but when much younger, ha ha.
Have a pleasant week. Best regards. Lee.

Lili said...

Hi Lee,

You should try. It tastes just like..chicken! Er, no...like mee goreng!

Ribbon Clown said...

K. Lili,

payah la nak cari mangga muda kat sini..i nak kena gi pasar yg jauh klu nak carik..serius terliur tgk kerabu mangga nih hehehe lap2..

anyway, i still nak cakap yg pinggan u lawa.. jenuh duk pegi kedai2 pinggan, x jupe pun pesen camni..kena gak beli kat online nmpk gaya nyer hihi

Lili said...

RC,

Untungkan kitaorang kat Mesia ni! hehehee... Mangga all year round, pastu nak yang Siam punya ke, Malaya punye ke, India mari ka...semua ada. Dekat2 pulak tu! (Saje nak perangat you!..hahaha!)

Memang takde jual kat sini tau.. and I don't use them often. Buat photo-shoots for my posting jer!

Kilang yang buat pinggan mangkuk for Mikasa tu, produce jer tapi tak jual kat sini. You can buy online kot.. Look up for Lenox/Anna Griffin(L/AG).
My latest addition is the L/AG-Rose.... tapi I managed to get only dinner plates, side plates, serving bowls and jugs. Tengah meroyan tak dapat mugs dia yang sungguh 'break-my-heart' prettynye! Limited stocks sebab they're going to discontinue the thing.

Ribbon Clown said...

Ade kedai si Anna tu kat sini, tapi jual decorative paper plak hahaha.. tape2.. I try carik kat online.. ni akak beli kat US ke UK? boleh pesan kat kawan yg ade kat sana kot..


[berangan..duit lam poket nipis nih hehehe]

Lili said...

RC,

I beli pinggan ni direct from kilang in Kulim, Kedah. Problem is dah tak banyak tinggal. Now they're making wedgewood dinnerware for Martha Stewart. I'm trying to get hold..if I ever get the chance!

Ribbon Clown said...

K Lili,

pesan pinggan satu!!! he he tak pasal2 jadik tokey pinggan.. ;p i'm a sucker for pretty plates..