Thursday, July 8, 2010

Birthday? Just Another Day!

Birthdays are like any other days. Masak, tetap masak! I still fast on my birthday recently. And here's my iftar that day....


Nasi Lemak tak ada yang special!


Jemput jamu mata, ye!


Yesterday was a public holiday in Penang. It was indeed, a very beautiful day. The weather was fine with a slight rain; and when the sun was out it did not scorch us like a few months back. We had lunch at Kristal Point, Penang and later did some shopping at Queensbay.  Let these pictures do the talking lah... I malas nak talk talk!


Sweet and sour fish fillet...



Chicken Green Curry... too creamy for my liking...



Garlic & Pepper Beef... sedap weh... and there's also
Sayur campur, kerabu mango, hot-plate tofu and 
seafood tom yam....


and last but not least.... desserts (on the house lagi...! :-D almaklumlah, tauke kawan kitaorang! )





Then, off to Queensbay... jauh ler pulok parking nya... 
jenuh menapak but at least burned up the extra
calories we'd tucked in at lunch!

 
  I love the sea fronting Queensbay.... 
...with Pulau Jerejak in view

Bye for now.... <3

12 comments:

Ibu n Abah said...

lili...
masam kami pindah dari Penang ke Serdang..Queensbay belum siap lagi. Nampak menarik sungguh restoren yg lili jamu selera tu. Bilalah dapat masuk Penang lagi...????

lili said...

Mah,

Memang lama jugak baru siap mall ni. Terbengkalai beberapa kali...

Restoran Siriwan tu mula-mula buka di seberang, lepas tu buka lagi dua cawangan kat pulau, pastu tambah satu lagi kat Shah Alam...siap masuk tv bagai... last last tinggal yg satu ni jer - yg saya makan semalam! Boss tu semalam siap mintak pendapat kami sebab dia nak buka cawangan baru kat AutoCity, Juru. Hehe!

somuffins said...

Thanks Lili, those plates are very nice *suara tertahan2 menahan cemburu namun harus act like a pro*.

Designnya cantik with curves so alluring, auwww (betul ke English I tu? hehe)

lili said...

CS,

Lupa nak bagitau, pinggan nasi lemak tu pun dari Mikasa - italian countryside. And it's not my intention to show off! Hehe, yang penting, I beli set Lenox tu dapat pinggan makan Mikasa putih polos tu FREE! Not one, not two...but one and a half DOZENS!!! Hah, yang ni, sila cemburu! Hohohoho!

somuffins said...

Lili, I masih ingat 'table' Ilmu Hisab yg I hafal masa kecik2 dulu:
1 doz 12 benda; 1/2 doz 6 benda
Whahahaaat??? So you got 18 pcs FOC just like that?
.
.
.
.
.
*terus tekan X* :-)

lili said...

...correct! and not only dinner plates... pizza trays, buffet trays... saucers yang kematian cawan-cawannya! Haha! :-))

Zendra-Maria said...

Crockery baru! This calls for me to be invited to your next birthday party!

Till then, have a fulfilling year ahead :D

lili said...

Haha, Kak Zen! Those are not new crokery. It's kinda my hobby to set the table with different plates sometimes. :-)

Thanks for the wishes.

Mama said...

Salam Lili....
Tak sangka pulak... saja2 singgah.. rupanya ada makan2.... happy belated bday...

lili said...

Salam Kak Zah,

Terima kasih singgah.
And thanks too for the birthday wish!

Sizuka said...

salam k.lili,

esok my sister is going back to USM. rasa mcm nak ikut je, nak gi makan kat ur house. the nasik lemak looks delicious! :D

lili said...

Salam Shidah,

I was in Ipoh this weekend and just got back tonight. Too bad, eh? Hehe!

Same here...bila tengok makanan kat blog shidah...kak lili rasa nak 'terbang' jer ke your kitchen! :-)

By the way, jadi ke ikut your sis ke usm today?