Thursday, November 3, 2011

Hungry Sokmo!

When it's raining cats and dogs (and monkeys!...haha... only Kak Zen does it best!) every afternoon, my appetite is becoming big. Every time I try to get some sleeps, only pictures of food dancing before my supposedly shut eyes and the mind starts making up ridiculous monologues forcing me out of bed. As always, I am deprived again of that precious sleeps I badly needed. 
And to the kitchen my head said, 'Go!'

 Mee Kuah...this time tak cheating ;)
macam yang...HERE

 Ready to dig in...

 Sharing between MyC and mee...er...ME!


Tata! ;-)

20 comments:

Sizuka said...

k.lili,

coming here, makes me wanna cry more.. the song that is being played now is "Open Arms".. :(

Ibu n Abah said...

sana mee sop..
sini mee bandung..
semalam karipap...
oiiitt.....
tak mo wawan lah...
makan tak bagi sikit pun...

Cat-from-Sydney said...

Adoi! Mama balik lambat malam ni. Perut tengah nyanyi Keroncong Untuk Ana....tiba-tiba bukak blog ni. Menci tau! purrr....meow!

Oldstock said...

Aduhai... yang ni teman memang suka bebenor....

somuffins said...

Lili
Nape nama mee tu mee kuah? Sila jawab berserta fakta ya, tq.

Akak kata mee bandung. By the look of it, memang serupa but izit??

Noir said...

i'm posing soklan yang sama dengan chong SA...i mean CS

zarin said...

kak lili
i pun nk tanya soklan sama ngan CS
naper nama mee tu mee kuah? kalau kat kelantan mee kuah tu mee bersup. yours one ni macam mee bandung pun ada gak kan!

Lili said...

Shidah,

Hugs from me...lotsa 'em too.
So sorry if that song brought you back. Come, I cry with you..

Lili said...

Akak,

Dah lapo...semuanya tingin dan sekejap tu jugak rajin. Patutnya puasa, kan? Saya tetap wawan walaupun...*sambung kat klabhaus hehehe!

Lili said...

Angelina,

Kesian dia lapo...tapi I know, Mama dia cekap...nanti dia sampai umah pong pang pong pang dah siap nasi goreng. Ish...auntie Lili teka aje! hikhik

Lili said...

Oldstock,

Alahai...mike pun dah pandei cakap Perak, yerk? Ate, kat Johor nun berlambak orang juei mee bandung. Teman jeles yang mike makan hari tu, make teman buat ni...sebab teman pun gemor bebenor!

Lili said...

Kak Som,

Memang mee bandung. Tapi I macam susah nak sebut mee bandung sebab selalu tertanya, ada ke mee bandung kat Bandung? Hehhee!

Apa-apa pun namanya, mee macam ni sangat nyum nyum! ;)

Lili said...

Noir,

There...I dah jawab kat Kalsam S tu! hehehe! Wah dah pandai kasi nickname kat my kander ye!

PS: I have 'problem loading page' since last night, so tak boleh masuk your blog. Don't why lah!

Lili said...

Zarin,

Hehe, memang I sebut mee bandung, tapi orang Penang, Kedah ni bila kita sebut mee bandung depa kata, mee kuah! Tapi betul gak, kalo bersup, kira berkuah ler..hehehe!
So, mine is definitly mee bandung. ;) Nak sepinggan, babe?

Lili said...

psst..NOIR, I mean: Don't *KNOW* why lah! :D

somuffins said...

Lili
I tengah asah my kuku Wolverine kasik lebih tajam.. Senang nak cucuk2 ORANG ITEW yang SEDANG MINUM AIR.

Sekian timakasih.

p/s: Awas .. Kanda Deris kamceng sama gua *msg untuk orang yg sedang minum air* :-)

Lili said...

Hehehe...tentu tajam!
So, silalah jawab Dr al Waled yang sentiasa minum air tu..

somuffins said...

Psst Lili, dia takut dgn kuku tajam, haw3..

Eh..I dtg sini nak mintak semangkok dua ayam masak merah n daging dendeng... boleh? *senyum kelip2 mata*

Lili said...

Hehhee..pagi-pagi raya dah kacau Doc ye..!

psst...Ayam masak merah blom start masak lagi. Hujan lebat since Subuh. Golek2 atas katil jap. Rendang dinding ok..boleh huluq semangkuk Mikasa. Ketupat palas jagung pun boleh. Amacam? Serunding ikan ada lagi ke, kander?

somuffins said...

Lili
Mekasih for the halimunan dishes, nyummm..

Serunding ikan masih ada. T tetiba lokek you. Dia tak kasi beri orang.. sebab katanya Umi punya serunding ssss..

*malu aaah, nanti owang kata I riyaq plak*