Thursday, September 8, 2011

Stories for the Raya...

Sunday 28th August 2011

Balik Ipoh...yeay! But before that....packing dulu....


 
...sangat kejis...kasut susun dulu sebelum beg baju boleh masuk...
My motto...biar tertinggal baju but I won't leave home without my shoes!!
Baju boleh pinjam itu *boss...or lari pi beli kat mall. Oh that is also the idea, kan?
Tu pasal I banyak baju basahan dari baju raya...hehehehe
Kekdahnya, last last guna dua pasang jer kasut...ha ha ha)))
By the way, apsal tak boleh pakai jeans pagi raya? 
Mummy vogue ni (bluekk) tak sesuai arrr pakai baju kurungs...oops! ;p

every time nampak terowong menora ni...
berdebor debor...

hah, dah nampak tol, baru boleh nyanyi...hikhikhik!
are we there yet? Almost, babeh!

Already in Ipoh...
Close encounter with the furry kind. Geli geleman....hyelpp.

Ateh ada hati nak amik gambar...walaupung...katanya...
terketar-ketar nak adjust camera...when suddenly, heta!
ini kucengengs kucing, bersin! Maka menjerit ler Cik Lili
bagai kena histeria...First time jumpa kucing bersin, boleh? 

...easy does it...Lilo...look here...I'm trying to take your pictures
Dah dapat...wa lari sampai terlompat-lompat kijang.
heh, kita kemas bilik abang dia datang gesel-gesel 
nak tolong sama...tolong takpe...bab gesel gesel kaki...s o r r y!
Lagi sekali Cik Lili histeria...
...tercampak habis vacuum cleaner. =))
My dear niece, Mai...next time jangan tinggalkan ini Lilo when I'm around.
Boleh sakit nyawa Ateh...
Over ek? hehehehe)))

Iftar : 28th Ramadhan
Sebab dah terlalu penat lari lari kucing dalam rumah, my baby sister, yes, *the boss, decided on the menu for iftar.
Syukur Alhamdulillah, our iftar that evening was sponsored by P*keeza Restaurant. The owner had insisted to pack for my sis when everyone of us was back for the Raya. ;) Sebab tak nak makan free, we slipped a token...yeay... (lain macam punye 'yeay' hihihi!)

  
...ini baru satu pack...haha...the rest simpan for sahur, 
and gave some to my mum's friend.

...as usual, my plate of nasi beryani...tersangat sedap!
First time jugak since puasa ni, I makan bertambah.
Alhamdulillah. Tengok gambar ni rasa nak makan. Lapar weh...

To be continued...

9 comments:

somuffins said...
This comment has been removed by the author.
somuffins said...

Lili (mahap I delete above kimeng)
I pun tengah lapar nihaaaa... Smlm masak nasi lemak, thot of having it for breakfast tapi takde rejeki as ada orang lebih memerlukan sambal tumisnya.

Alaaa Lili, kucing tu secoet aje pun. You kuis dgn tumit, pelanting jer dia (saja nak kasi CAT marrragh, hehe). How come that cat tak takut vakum?? Kucing I dulu kala takut dgn bunyi vakum n blender.

zarin said...

i plak tk pernah bawak balik kasut raya bila beraya kat kampung sebab sayang kasut baru tu kotor di pijak owang hahahaha

eh, i pun geli geleman bila nampak kitty cat..suka tengok dari jauh ajek

Cat-from-Sydney said...

Aunty Lili,
Amboi!!!!! Aunty CS pun jangan cari pasal arrr??? Kita tengah emo pasal Petknodes tu, dah put down depa....nanti ngan you all sekali arrr??? Eh...cewah...Angelina lost her cool? Ya ampun!!! purrr...meow!

Lili said...

CS,

Adeh...nak menjawab kimeng pung kene fikir macam nak berkarya especially lepas ketawa henjut2 bace kimeng Angelina!

Kalo I jadi you, masak aje satu round lagi nasi lemak n sambal sambalnya sekali...hehehe...psst, by the way, i masak samtum udang n petai for lunch. *sambil angkat2 kening ala ala ferasan vogue*

You...kalo I kuis kuSing tu sama aje dengan kulit I dah bersentuhan dengan vulu kuSing. Oh, tidak)))

Lili said...

Zarin,

Hahaha...sampai gitu sekali ye! I pulak main belasah pakai. Kalo kotor, kita beli baru...yeay yeay yeay!!! *acah jer...ekekekee)))

O..sama la den! Berani berani takut dari jauh! =))

Lili said...

Angelina darling,

Calm down....calm down..hehehe!
CS tu tak takut if you maul her even. But spare me, ok...hahaha!

Yat Maria said...

ahakssss...K Lili...rhupanya ada gak geng geleman!!

Lili said...

Babe, dari kecik I memang takut kucing..geli geleman just thinking about kucing and anything furry ni! hehehe