Tuesday, June 1, 2010

Of Rantings, Birthday and the Weekend That Was

Oh, it is June already! So, I've been busy. So, I was in Ipoh....been doing things I usually did like all the kenduris we had there. Mind you, if it wasn't the feast, the routine at my mother's would be the same. The key word here is B U S Y.  Now that I'm home sweet home again, I. AM. TOTALLY. EXHAUSTED! I feel like sleeping and  sleeping and sleeping but.... like words to write away, sleeps too evade me. :-(

There are many things that bog me down lately. One being my daughter's blog that was 'stalked' by people obviously were looking for ME. MyC was upset. She has been me asking a lot of 'whys'... I told her to be nice even if your pride has been bruised. After all it is only a blog. (hmm...I don't think they're stalkers... hikhik...they're ain't heavy, they're my bestfriends!)

Enough of my ramblings. 

Today, 1st June, is my sister's birthday. Selamat Hari Jadi, kak Lina!

Cikgu and her daughter, Nadiah

And here are some photos from our simple kenduri in Ipoh recently...

Dua pasang pengantin...Miera & Bashir, Athirah (my cousin's daughter) & Anwar...


Athirah & Anwar who were married on 8th May 2010

Pengantin with opah, wancu, and some cousins...
Ateh? Ateh kat dapur time ni...hihik! ;p


7 comments:

lili said...

Oh, Ateh kan camera-shy!

Tetiba teringat puppy... and teringat lagu dari kumpulan Flava...
'kenapa singgah kalau tak masuk ke dalam comment box ku!' Hehe!!

Ibu n Abah said...

lili..
musim cuti maknanya musim sedara mara kawinkan anak...
puaslah makan kenduri sana dan sini...ada sekali tu, akak dah teringin sangat nak makan kenduri..(setelah lama tak sihat dan tak dpt penuhi undangan orang kawin..) teringin sangat nak makan lauk kenduri sebab masa duduk Penang, ada satu rumah tu akak pergi.. lauk pauk dia... Masya'Allah.. sedap sungguh...

lili said...

Mah,

Makan kenuri kat umah orang memang seronok menjamu selera. Tapi kenuri kat umah sendiri tak lalu nak makan.
Saya hari tu cuma meratah pecal! Malam baru jamah nasi sikit.
Kenduri kat Penang lauk pauknya mmg best!

Shida Rahman said...

ha.ha..kak lili, kenduri rumah sendiri tak lalu nak makan, mana idaknya keletihan.. maklum ler org kuat..mmang penat habis tuh... siannya kakak aku yg sorang nih..

lili said...

Shida! Lama tak jenguk sini sejak kita berfb kan? Dah tengok wall kak lena? Orang Celcom kita nak pezen dia blackberry sempena besday dia!

haha shida...penat weh...rasa nak patah tulangku ini...

somuffins said...

lili, nape tulang you sorang yang patah? Dont you have helpers? Nih yang I marah nih, cewah. Yalah kan, bila you dah penat, you pun tentunya penat nak berblogging, tak gitu lili?

You pandai masak eh? Mana you belajar? or izit in the gene??

lili said...

Wahaha!!! CS, CS...thanks ye for your concerned! Eh, bukan I sorang jer membanting tulang, kakak, adik and anak2 sedara yg dlam gambar sebelah ni manyak menolong. Tapikan tapi..I dah start memasak dari umah I lagi. Rendang tok yg berkilo-kilo tu I sensorang yg buat. Kalo kat my mom's dah ramai2 I kelam kabut sikit.
Penat memang penat... tapi happy! :=)

Nak kata pandai memasak tak ler sangat...chewah...tapikan tapi.. ..boleh ler! hikhik!! Nanti I buat posting about masak2 ni. Insyaallah.