Monday, October 25, 2010

Sunday That Was...

My little sister was here in Penang over the weekend for a three-day meeting at the beautiful H****** I**.  And what better way for the big sister to unwind than to tag along! As my Saturday was filled with invites to kenduris, I only managed to join her on Sunday. That was good enough!
I'll let the pictures here do the 'talking'!
Like I said before.... oh, I just love the sea! :)





After bidding goodbye to my sister, we proceeded to Gurney Plaza. Biasalah, Mysarah...ada aje nak membeli...
  
We had a late lunch at none other, Hameediyah Restaurant... 
By the time we reached there, the beriani rice was almost finished but they were making more for the evening crowd. Ada juga lauk yang baru masak, so we had piping hot fish curry and also grilled lamb to go with the lovely beriani. Heaven! :) 



Nasi dah nak habis, sempat kaut dulu!.. wahhh, still warm and setapppp!

They're mine...all mine! (wicked!)
Hmm...I think I'm gaining weight....! ;=D
Tata!

14 comments:

lili said...

apsal ada boxes kat situ? hehe!

Uncle Lee said...

Hi Lili, now thats what I call my kind of food. Tentu dua pinggan saya lichin kan, ha ha.
And I sure love the pics of that hotel scene in Penang. I really miss Penang, and makan at Gurney drive bila malam.

I can practically smell that lovely nasi bryani.
Have a nice day, Lee.

somuffins said...

Lili
You saja nak jeleskan I when you say "oh, I just love the sea!" .. kankankan? :-)

CikMah ke Penang over the wkends.. tu sebab gaknya nasi beriani tu almost licin. Mesti kerja dia kot? Hehehe .. guwau jer DM oii..

lili said...

Hi Lee!

Really, Penang has the good food around! Still, no matter how good the food is, I couldn't go for seconds... hehe...perut kecil! :))

The hotels along Batu Ferringhi beach have the best view and are always choked with tourists and locals alike. I'd rather spend my holidays here, and, have been doing so all these years.

lili said...

CS,

Seronok eh, menjeleskan orang...hehe!
Oh, I love the sea and the sky! ;p

Oooo...dah agk dah...Cik Mah yg perabiskan nasi beriani tu! Jangan maraa ye Mah... :)

pssttt...CS, Mah duduk kat hotel mane?

somuffins said...

psst Lili..

Wo pu cher taw hotel mana, hehe.

Ibu n Abah said...

lili dan kak som...
sememangnya.....
i anak veranak dah serang hameediyah tengahari tu... lili dtg dah petang.. sempatlah i habiskan nasi beriyani tu...
lili...
sama2 makan di hameediyah, sunday lepas.... mmg sedapkan makanan depa...

Ibu n Abah said...

kak som..
kami anak veranak tinggal di vistana hotel, bukit jambul sbb i mmg nak duduk dekat dgn rumah lama i biar i mudah nak jengok maktok. dulu kami duduk di hotel tepi laut.. i malas nak keluar bilik sebab anak2 nak buat mcm2... nak mandi lah.. nak naik kudalah.. nak naik moto besar lah... tak de masa nak jengok maktok....

lili said...

Hah, terjawab sudah misteri ketandusan nasi beriani! Kan kak Som? alahai!

Mah, kenapa tak cuba nasi beriani kat Kayu dekat Vistana tu? Sedap jugak, tapi saya pun dah lama tak ke sana...hehehe!

kak ja said...

Masuk dapoq Kak Som jumpa mee hailam, masuk sini jumpa nasik meryani.. Tersiksanya jiwa raga I sementara menanti siang!!

Laapppppaaaaqqqq!!

kak ja said...

*beryani

lili said...

Ja,

I ni masuk dapoq sendiri, apah pun tadak!

Woit, tak tidoq lagi malam-malam blind? Lapar? Sian you Ja, kalau I tau malam tadi boleh pi hantaq masak cili sotong...hehe!

Dua hari lepas buat mee hailam jugak...tapi pssst...tak nak habaq kak som, sat ni I lawan tokeh pulak! Jangan maraa ar, kak som...

somuffins said...

Kengkawan ...

Sorilah kita lambat masuk dapur Lili sebab baru lar terdengar nama kita disebut2 ...

Selamat untuk semua :-)

lili said...

:))