Thursday, September 17, 2009

Busy...

These few days have been very busy indeed. Tak sempat nak update blog... tak sempat masak pun! Masak untuk sahur jer.

Hari ni, tengah sibuk-sibuk 'mengemop' lantai, sempat pulak telefon ncek. Dengar ni anak-anak sedara and anak sendiri... kesian opah/mama tu... Dulu ada Pudin boleh bawa opah pegi pasar dekat rumah pah chik wah tu.. Ni, sejak Pudin dah berangkat ke England tak ada sape nak tolong beli bahan-bahan nak Raya ni. So, kekdahnya, 'akaq' jugak la yang bergegas pergi pasor Bagan Ajam kat sini. Tempah daging empat kilo...terus dapat dan bawa balik. Tempah santan untuk esok, beli perkakas nak buat rendang tok.
Plan asalnya nak masak kat Ipoh... nampak gayanya, since everything is within reach here, I might as well cook it straight away tomorrow, insyaallah! Senang citerkan!

Masih penat ni... landing time! Nanti update lagi..

Tata!

3 comments:

Anonymous said...

Semoga dpt byk pahala Ramadan dan bulan2 seterusnya...amin
(Adik hang pun byk bekorban...amin)

Ateh said...

Amin!

Len kali letak nama kat bawah comment, naa.. cik noq...
...ada paham??? hehehe!

noq said...

ada lagi....never learn the lesson